Мала сала Коларчеве задужбине

Учествују:

Тамара Џамоња Игњатовић

Мирјана Дивац Јовановић

Иванка Дуњић Јовановић

Александар Димитријевић

Љубомир Ерић ‡

 

Претходна издања, која је самостално приређивао професор Љубомир Ерић, постала су стандардан наставни извор како у Србији тако и широм бивше Југославије. Ново издање, у које се као приређивач укључује и Александар Димитиријевић, доноси нова поглавља и укључује нова сазнања у већ постојећа. Најистакнутији домаћи стручњаци и некадашњи београдски студенти који сада предају у Лондону, Сент Луису и Сиднеју, окупили су се да би приказали најважније трендове у психоаналитичким, когнитивно-бихевиоралним, односно групним и породичним приступима психотерапији. Свако поглавље донеће дефиницију, историјат и основне елементе сваког од праваца, а посебна пажња биће посвећена етичким стандардима и истраживачким потврдама ефикасности психотерапијских третмана.

Љубомир Ерић, психијатар и психоаналитички психотерапеут, дугогодишњи професор Медицинског факултета у Београду. Основне области рада: изучавање стања страха, сексуалних поремећаја и психопатологије касне адолесценције, као и примена психоаналитичке психотерапије у лечењу ових поремећаја. Бави се и изучавањем психологије и психопатологије ликовног стваралаштва. Аутор је више од сто педесет стручних и научних радова, као и двадесет монографија, књига и уџбеника.

Александар Димитријевић, клинички психолог и психоаналитичар, докторирао је и радио као доцент на Одељењу за психологију Филозофског факултета у Београду, а од 2014. предаје на Интернационалном психоаналитичком универзитету у Берлину, где ради и као психотерапеут у приватној пракси. Приредио је десет књига, међу којима је последња „Ferenczi’s Influence on Contemporary Psychoanalytic Traditions“, а следећа „Silence and Silencing in Psychoanalysis“.