Уторак 12.6.

Мала сала, у 18

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ: „КАТОЛИЧКО ДРУШТВО – култура, установе, развој, политика“
Гостују: његова екселенција надбискуп београдски монс. Станислав Хочевар, Милан Глигоријевић (за издавача Neopress Publishing као лектор књиге), др Зоран Миливојевић (каријерни дипломата у пензији), новинар Радио Београда и политиколог Снежана Бићанин и аутор научне монографије социолог др Владан Станковић

Владан Станковић, социолог, рођен је 1973. у Београду, где је завршио основну и средњу школу са највишим оценама. Дипломирао је права (теоријско-правни, социолошки смер) и магистрирао социологију. Докторирао је социологију религије са елементима политикологије религије и економике религије, 2011. године. Његова претходна научна студија Православно друштво – култура, установе, развој ушла је у ужи избор за награду „Војин Милић“, коју додељује Српско социолошко друштво, за најбољу социолошку монографију у 2014. години.

Запослен је на Институту за политичке студије у Београду, у звању научни сарадник. До сада је објавио четири научне монографије и око стотину библиографских јединица. Живи и ради у Београду.

Католичко друштво – књига која читаоцу нуди готова знања о суштини католичке вере, токовима и магистралним правцима католичанства; о католичким друштвима и друштвеним односима у католичанству.

Настало у средишту Рима, на хиљадугодишњем наслеђу Антике, уздигло се у средњем веку до неслућених висина. Цивилизација утонула у нововековљу. Поново васкрсло на обновљеним темељима, у непрестаним падовима и уздизањима: католичанство – снажни светски чинилац.