Циклус Сусрет са уметником / ВЕРОНИКА МОНА БОГИЋ, виолина – Среда 27. септембар у 18 сати, Музичка галерија

ВЕРОНИКА МОНА БОГИЋ, рођена је 2004. године у Београду.
Ученица је ОШ ”Ћирило и Методије” у Београду и МШ ”К. Манојловић”, Земун у класи, проф. Ане Илијоске Богић,виолине и у класи проф. Иване Тодоровић ,клавир.
Добитница је многобројних првих награда на републичким, фестивалским и међународним такмичењима из виолине, међу којима се издвајају:
I награда на Реп. такмичењу музичких школа 2010, 2014.
I награда на Реп. такмичењу музичких школа 2014. камерни дуо
I награда на Међународном такмичењу у Нишу 2011
I награда на Међународном конкурсу “Mozart”, Quinto Vicentino, Вићенца 2013, 2014. године.
I награда на Међународном такмичењу “Г.Тартини”, Р.Словенија 2013.
Лауреат Реп.такмичења камерни трио 2015. Камерни дуо 2016
Лауреат на фестивалу муз.школа камерни трио, Неготин, 2015, камерни дуо, Зајечар 2016.
Лауреат на фестивалу музичких школа виолина соло, Неготин,2015.
I награда на Међународном такмичењу Далеки акорди, Сплит,2015
I награда “Clivis“ concorso internacionale, Рим, 2015.
Лауреат и I награда на једном од најпрестижнијих међународних такмичења, “Arthur Grumiaux”, Намур ,Белгија, 2016.
Лауреат и Grand Prix, целокупног такмичења свих категорија” Охридски Бисери 2016, Охрид, Македонија.
Део програма са такмичења у Белгији извела је уз пратњу камерног оркестра “Душан Сковран” пред препуном салом Коларчевог универзитета.
Учествовала је на мајсторским курсевима виолине проф.Зорана Миленковића,Италија, проф. Татјане Балашове, Русија, проф. Миодрага Богића, проф. Марка Јосифоског, Србија, проф. Тимура Мељника, проф. Михо Димитрова, Холандија, Адриана Пинцаруа, Италија и проф. Доре Шварцберг, Аустрија.
Од 2015 Вероника има и редовне консултације и часове код проф. Доре Шварцберг, Аустрија.
У оквиру своје прве летње турнеје,мај/август 2015. одржала је низ солистичких концерата у Чачку, Ваљеву, Мостару, Сплиту, Макарској, Београду, Струги, Охриду…
У организацији Мастер Арт Академије, активно је наступала на многобројним концертима и другим манифестацијама у најпрестижнијим салама у Београду и целог региона…
Добитница је признања Српског Академског друштва “Византија”за изузетна залагања у области уметности.
Наставу виолине похађа и код свог оца проф. Миодрага Богића у Музичком центру за едукацију “Тарисио”.
У периоду јун-септембар 2016. Вероника је наступала у Лвову, Украина у оквиру рада Музичке Академије Дора Шварцберг из Цириха,а као солиста уз пратњу фестивалског оркестра и у Conquesu, Француска, на фестивалу: ”Conques La Lumiere du Roman”. На ISA (International Summer Academy) у Семерингу, Аустрија, похађала је часове виолине код проф. Д. Шварцберг и остварила низ значајних наступа.
У децембру 2016 Вероника је уз пратњу Бисерке Маровић у Словенији (Изола,Пиран,Нова Горица) и Италији (Трст) остварила низ солистичких концерата.

Бисерка Маровић, клавир

Бисерка Маровић рођена је 1965. године у Београду. Музичко образовање започела је у Шапцу, а 1978. наставила у Београду у
школи „Даворин Јенко“ (кл. М. Матијевић) и МШ „Јосип Славенски“ (кл. Д. Шишмановић). Дипломирала је на ФМУ у класи проф. Олге Јовановић.
Од 1987. године активна је као педагог у Музичкој сколи „Даворин Јенко“, а од 1992. године као клавирски сарадник у школи „Коста Манојловић“ у Земуну. Пратила је ученике на многим националним и међународним такмичењима ( Усти над Орлици, Брентонико, Париз, Хасково, Барлета, Охрид, Намур ).
Од 2007. године је стални члан и клавирски сарадник Гудачког камерног ансамбла „Таурунум“, са којим је свирала на концертима у Београду, Новом Саду, Ваљеву, Бањалуци, Охриду, Нишу (НИМУС), Мокрој Гори („Бољшој“ фестивал), Волосу (“ Евмелиа“ фестивал ).
Више година пратила је учеснике Међународне школе виолине проф. Зорана Миленковића, а са Теофилом и породицом Миленковић свирала је у Београду, Новом Саду и у Италији (Тренто, Роверето ).
Од 2014. године ангажована је у Музичком центру “ Тарисио “ проф. Миодрага Богића. Исте године започиње сарадњу у оквиру удружења „Мастер Арт Академија“.
Са Вероником Моном Богић наступа од 2011. године, пратећи је на концертима у Београду, Ваљеву, Чачку, Струги, Охриду, као и на такмичењима у земљи и иностранству.

Програм

1. В.А. Моцарт – Соната за виолину и клавир Еф-дур, кв 377

2. Локатели-Исаи – Соната за виолину и клавир Еф-мол „У гробници“

3. Е. Исаи – Соната за виолину соло но. 2
4. Н. Паганини – 24. каприс

Улаз слободан

Организатор Центар за музику