Промоција књиге Духовна медицина аутора др Петра Динића, петак, 19. мај 2023. године у 17 часова, Мала сала Коларчеве задужбине (Студентски трг 5, Београд).

 

О књизи говоре: проф. др Милош М. Весин, проф. др Вук Стамболовић, проф. Велимир Абрамовић, доц. др Момир Дуњић и аутор

 

Обавезне бесплатне улазнице могу се преузети на благајни Коларчеве задужбине (тел. 011 2630 550)

 

 

Духовна медицина је дело настало на основу вишегодишњег трагања и проучавања аутора у сфери медицине, филозофије и религије. Његова идеја је да подстакне појединца на целовито холистичко размишљање и образовање. Књига наводи читаоца на преиспитивање својих темељних уверења, усвојеног животног концепта, навика и односа према здрављу из духовне перспективе.

О аутору:

Др Петар Динић завршио је Медицински факултет и специјализацију из физиологије на Војно-медицинској академији у Београду. Магистрирао је у области неурофизиологије мозга у Торонту (Канада) и радио докторат из исте области са темом Централни замор у Колумбији (САД). Десет година предавао је на Life University у Атланти (Џорџија) и на Columbia University (Северна Каролина) предмет Физиологија мишићне активности, стреса и проблема везаних за кичму. У Атланти (САД) завршава Факултет за хиропрактику и специјализацију за вратну кичму по техници атлас ортогонал.
Оснивач је и председник Српског друштва за хиропрактику, члан Светске федерације за хиропрактику и Европске Академије за хиропрактику.
Прве две књиге др Петра Динића, Хиропрактиком до здравља 1 и Хиропрактиком до здравља 2, објављене 2009. године, до сада су имале шест издања. Приредио је књигу оца Џона Брека Изнад ових хоризоната – квантна теорија и хришћанска вера (2019).