Најаве
 

април 2017
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Архива

Ministarstvo kulture GRB ISPISI

Sekretarijat za kulturu grada beogradalogo

Logo Telekom Srbija full color-page-001

sava-logo

ERSTE BANK LOGO PLAVA POZADINA

tejk_over

7. junn sajt 1

 

Програм:

Татјана Милошевић: Five Ws за клавир и хармонику (2016), светска премијера

Бранка Поповић: Hammers and Air за клавир и хармонику (2016), светска премијера

Драгана Јовановић: РомансВалсиКолцеТрансзахармоникуиклавир (2017), светска премијера

Мирослав Миша Савић: У шрех Tанго за клавир и хармонику (2017), светска премијера

Иван Бркљачић: Ветроказ за хармонику и клавир (2017), светска премијера

*****

Пијанисткиња Катарина Радовановић Јеремић јерођена у Београду. Запослена је на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу, где у звању ванредног професора предаје камерну музику.Aктивно наступа у различитим камерним ансамблима. Посебну пажњу посвећује извођењу савремених композиција и делима српских аутора. Неколико композитора јој је посветило своја дела. Снимила је компакт диск Ватрења, у издању Удружења композитора Србије, на коме са виолинисткињом Јулијом Хартиг и виолончелистом Гораном Мрђеновићем изводи клавирска трија српских композитора. Учествовала је у изради компакт диска камерне музике гитаристе и композитора Душана Богдановића (у дуу са пијанисткињом Надом Колунџијом), издавачке куће Doberman-Ypannиз Квебека (Канада), као и у изради два компакт диска са делима Енрика Јосифа и Василија Мокрањца за клавир соло, издавачке куће MascomRecords, у организацији Одбора за заштиту српске музичке баштине Српске академије наука и уметности. Звање доктора уметности је стекла на Факултету музичке уметности у Београду са темом Клавирски трио у српској музици после 1970.године под менторством проф. др Дејана Суботића. На истом факултету је специјализирала камерну музику у класи проф. Уроша Пешића и дипломирала клавир у класи проф. Лидије Станковић. Похађала је постдипломске студије за камерну музику на Универзитету за музику у Грацу (Аустрија).Током студија се усавршавала код еминентних европских извођача и педагога као што су: Паул Гулда, Александар Зац, Арбо Валдма, Михаел Уде, Штефан Шилинг.

Katarina Radovanovic-Jeremic kolarac koncerti

Акордеониста Миодраг Ђорђевић је рођен у Зајечару. Запослен је на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу у звању асистента на Катедри за хармонику. Наступа као солиста и камерни музичар широм Србије. Наступао је као солиста са Симфонијским оркестром Кипра и био члан Светског оркестра хармоника у Шангају, Кина. Са триом хармоника LuxAeterna је наступио у Бјалско Бјали, Пољска. Као члан дуа Adlibitumнаступао је у свим већим градовима Србије, као и на Кипру и у Италији. Завршио је мастер и основне студије хармонике на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу, у класи проф. Војина Васовића. Као члан дуа Adlibitumје завршио и мастер студије камерне музике на Факултету музичке уметности у Београду, у класи проф. Зорице Ћетковић. Тренутно је студент завршне године докторских студија из камерне музике на ФМУ у Београду. Усавршавао се код многих еминентних уметника и професора као што су: Жак Морне, Владимир Бесфамиљнов, Алберди Ињаки, Владимир Мурза, Јуриј Шишкин, Мика Ваиринен, Радомир Томић. Био је стипендиста Фонда за младе таленте Доситеја. Добитник је великог броја награда на интернационалним и републичким такмичењима.

Miodrag foto 2

Акордеониста Александар Александровић је рођен у Новом Саду. Активно наступа као солиста и камерни музичар у разноврсним ансамблима у Србији, Немачкој, Швајцарској и Мађарској.Завршио је мастер студије хармонике на Факултету за музику у Фрајбургу (Немачка) код светски реномираног извођача и педагога Теодора Анцелотија. Основне студије хармонике је завршио на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу у класи проф. Војина Васовића. Тренутно студира мастер студије педагогије, главни предмет хармоника, на Високој школи за уметност у Цириху (Швајцарска).Током студија се усавршавао на мајсторским курсевима код многих еминентних извођача и светски признатих педагога као што су: Радомир Томић, Јуриј Шишкин, Владимир Мурза, Тибор Рац, Мика Ваиринен, Инаки Алберди, Бруно Морис. Добитник је великог броја награда на интернационалним и републичким такмичењима.

Aleksandar kolarac koncerti

Улаз слободан

Организатор Центар за музику

Концерт помогли

SOKOJ LOGO 1

SKUPSTINA GRADA