Најаве
 

март 2017
П У С Ч П С Н
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Архива

Ministarstvo kulture GRB ISPISI

Sekretarijat za kulturu grada beogradalogo

Logo Telekom Srbija full color-page-001

sava-logo

ERSTE BANK LOGO PLAVA POZADINA

tejk_over

filip glas kolarac koncerti

Бранка Парлић је дипломирала клавир на Факултету музичке уметности у Београду у класи ред. проф. Олге Михаиловић. Усавршавала се у класи професора Париског Конзерваторијума Пјера Санкана на Летњој музичкој академији у Ници. Посвећено се бави музиком француског композитора Ерика Сатија од 1986. као и Новом Музиком 20. и 21. века: минимализмом и постминимализмом. Њени снимци и видео клипови емитују се на Радио и ТВ станицама у региону, као и на британским ТВ каналима Classic FM и C Music TV. Као активни пијаниста, организатор концерата, педагог и предавач, већ дуги низ година, посвећено се бави промовисањем Нове Музике. Ради на Академији Уметности у Новом Саду. Од 2006. године делује као уметнички директор концертног серијала Нове Уши за Нову Музику посвећеног Новој Музици.

B.Parlic kolarac koncerti

Нада Колунџија, пијанисткиња, свира и истражује савремену музику више од 4 деценије. Иза ње је преко хиљаду концерата и наступа на 3 континента у 25 држава. Рођена је и живи у Београду. Учила је од професора Ружице Раденковић, Душана Трбојевића и Золтана Кочиша

Nada Kolundzija kolarac koncerti 1

Наташа Пенезић је основне и мастер студије завршила на Академији уметности у Новом Саду, у класи проф. Светлане Богино. По завршетку мастер студија на Краљевском колеџу за музику у Штокхолму, уписује докторске студије на Факултету музичке уметности у Београду, у класи проф. др Дубравке Јовичић. Ради на Академији уметности у Новом Саду, као наставник вештина на Катедри за клавирски практикум. Наступа солистички и у камерним саставима у Србији, Русији, Белгији, Великој Британији, Немачкој, Холандији, Чешкој Републици, Италији, Данској и Шведској. Као почасни гост дебитовала је 2000. у Москви са Оркестром „КРЕДО” и диригентом Нином Митриковскајом. Године 2001. и 2004. свира са симфонијским оркестром из Кјође под диригентском управом Пјетра Перинија. Од 2000. учествује на такмичењима у Србији, Италији и Француској и осваја низ првих и специјалних награда. Након полуфинала на такмичењу „Ljunggrenska tävlingen” у Гетебургу 2011. године добитник је стипендије Шведске Краљевске Академије за уметност. Оснивач је и заступник „SYNC” центра (Syncretic Young New Contemporary), удружења чији се рад заснива на идеји синкретизма музичке и визуелне уметности, а које настаје из потребе за интердисциплинарним праксама у савременој уметности.

natasa penezic