Најаве
 

април 2017
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Архива

Ministarstvo kulture GRB ISPISI

Sekretarijat za kulturu grada beogradalogo

Logo Telekom Srbija full color-page-001

sava-logo

ERSTE BANK LOGO PLAVA POZADINA

tejk_over

КОЛАРАЦ ТВОЈ СВЕТ МУЗИКЕ

Нова, друга, сезона циклуса концерата Коларац – твој свет музике коју организује Центар за музику Коларчеве задужбине у сарадњи са Телекомом Србије,  биће у знаку клавира. Имајући у виду велики јубилеј који у току ове сезоне обележавамо, 85 година Велике дворане и кампање за куповину новог концертног клавира, желимо да овај инструмент прикажемо као незаменљив у различитим програмским активностима.

Клавир се у Великој дворани користи готово свакодневно. Од проба преко снимања па до јавних наступа. Гототво да нема камерног састава у који није укључен и клавир.

Зато је овогодишња програмска одредница усмерена на овај инструмент.

Поред старих знанаца и љубимаца београдске публике (Маџар, Радуловић) представљамо јединствени клавирски дуо који чине сестре близнакиње Ферхан и Ферзен Ондерс. Бруно Канино,легендарни италијански пијаниста на две вечери ће, уз виолинисткињу Катарину Уде, извести  пет Бетовенових соната за виолину и клавир.

Пијаниста Фреди Кемпф чије је учешће на на такмичењу Чајковски својевремно узбуркало светску музичку јавност, премијерно ће се представити Коларчевој публици на шестом концерту у овом циклусу.

 

 

 

******************

 

 

 

 

NemanjaRadulovic

 

4.фебруар 2017.

85 година Велике дворане

НЕМАЊА и пријатељи

Немања Радуловић, виолина

Лор Фавр Кан, клавир

Тијана Милошевић, Ксенија Милошевић, Guillaume Fontanarosa виолине

Кристина Атанасова, Александра Курилић, виоле

Маја Богдановић, Драган Ђорђевић, виолончела 

 

Програм

Ј.Хајдн - Клавирски трио бр 39

М.Мошковски - Свита за две виолине и клавир

Ф.Менделсон - Октет

А.Седлар

 

На концерту којим обележавамо 85 година Велике дворане Коларчеве задужбине , Немања Радуловић са својим блиским сарадницима и пријатељима, београдској публици поклања ексклузиван и јединствен програм камерне музике.

 

***********

 

kanino

 

4. март 2017.

Катарина Уде, виолина

БРУНО КАНИНО, клавир

 

Програм

Бетовен - сонате за виолину и клавир

        Оп. 12 бр 1

        Оп.12 бр 3

        Оп. 96

 

5. март 2017.

Катарина Уде, виолина

БРУНО КАНИНО, клавир

 

Програм

Бетовен сонате за виолину и клавир

        Оп.30 бр 1

        Оп.47

 

Бруно Канино (1935) је свакако један од најзначајнијих живих,италијанских пијаниста.Међународну каријеру је стекао као солиста, камерни музичар,пијаниста, чембалиста и композитор. Велики број, посебно виолиниста, обележио је његову каријеру.Међу њима посебно успешну сарадњу је имао са  Перлманом, Акардијем, Муловом и Угијем. Посвећен је савременом стваралаштву па су многи композитори управо њему посветили своја дела- Лучано Берио, Маурицио Кагел,Јанис Ксеникис и многи други. Био је музички директор Венецијанског бијенала.

Катарина Уде рођена је у Немачкој где се и школовала. Докторску дисертацију са темом Јозефа Јоахима је одбранила на Дјук универзитету. Оснивач је Виктор Уламан гудачког квартета са којим је освојала бројне награде на угледним такмичењима.Као солиста и камерни музичар остварила је велики број наступа у значајним музичким центрима. Ради као професор виолине и музикологије на универзитету Валпараизо (Индијана, САД).

 

******

 

kempf

 

24.април 2017.

ФРЕДИ КЕМПФ, клавир

 

Програм

Чајковски - Годишња доба

Прокофјев - Соната бр 1

Рахмањинов - Соната бр 2 (1913)

 

Рођен у Лондону 1977. године  Кемпф је први наступ имао са само 8 година на концерту  са Краљевском филхармонијом. Након титуле  Би Би Сијев млади уметник године, његово појављивање на  такмичењу Чајковски га је избацило у орбиту јавности. Године 1998. освојио је трећу награду док је прва припала  Денису Мацујеву. Неки чланови жирија су хтели да њих двојица поделе прво место па су чак и преговарали са руским министарством за културу да се обезбеди додатни буџет за награде.  Његово треће место је изазвало салве огорчења и протесте не само публике већ и руске штампе која је поједине чланове жирија оптужила за пристрасност а Кемпфа назвала Херојем такмичења. Већ наредне, 1999. године, Кемпф се вратио у Москву. Неколико распродатих концерата, огромна популарност као и велика медијска пажња пратили су ово његово гостовање.

Уде рођена је у Немачкој где се и школовала. Докторску дисертацију са темом Јозефа Јоахима је одбранила на Дјук универзитету. Оснивач је Виктор Уламан гудачког квартета са којим је освојала бројне награде на угледним такмичењима.Као солиста и камерни музичар остварила је велики број наступа у значајним музичким центрима. Ради као професор виолине и музикологије на универзитету Валпараизо (Индијана, САД).

 

 

 

***********************************************************

 

 

 

Спонзор концерта и целог циклуса:

TVOJ_SVET_PRES.jpg

 

Пријатељ концерта:

logo_svetli.jpg