О Центру за музику
 

септембар 2017
П У С Ч П С Н
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Архива

Ministarstvo kulture GRB ISPISI

Sekretarijat za kulturu grada beogradalogo

Logo Telekom Srbija full color-page-001

sava-logo

ERSTE BANK LOGO PLAVA POZADINA

tejk_over

Kolarac brosura knjizni blok priprema

Центар промовише уметничку музику и музичку културу у Београду. Програм је намењен љубитељима и познаваоцима музике као и професионалним музичарима. У Великој дворани и Музичкој галерији се годишње одржи више од 300 различитих приредби и концерата. Велика дворана је најстарија и најзначајнија концертна дворана у Београду намењена пре свега, концертима класичне музике али и концертима џеза, етно музике и другим жанровима. Поред програма из продукције Центра за музику у Великој дворани се организују концерти других организатора међу којима су најзначајнији Музичка продукција РТС, Београдска филхармонија, Југоконцерт, Музичка омладина, Ансамбл Коло и др.
Центар за музику врши изнајмљивање Велике дворане и пратећих простора за програме који су усклађени са програмскомделатношћу Коларчеве задужбине. Програми Центра за музику у Великој дворани организовани су кроз циклусе концерата Великани музичке сцене, Звезде у успону, Победници, Породични концерти и Коларчев подијум камерне музике. Бесплатни променадни концерти суботом и недељом намењени су подизању нивоа камерног музицирања у нашој средини као и подршци младим музичарима и образовању нове публике. Програми у Музичкој галерији организовани су кроз циклусе концерата и промоција музичких издања као што су Јубилеји, Сусрет са уметником, Музичка радионица, Одабрани за одабране, Резервисано за...
Центар за музику организује и едукативне програме намењене деци предшколског и школског узраста у оквиру програма Како се слуша концерт и тиме негује будућу концертну публику.
Центар за музику континуирано ради на архивирању података везаних за рад Велике дворане од отварања 1932. године и
до сада су архивирани подаци о програмима одржаним током протеклих 70 година.