Актуелно
 

септембар 2017
П У С Ч П С Н
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Архива

Ministarstvo kulture GRB ISPISI

Sekretarijat za kulturu grada beogradalogo

Logo Telekom Srbija full color-page-001

sava-logo

ERSTE BANK LOGO PLAVA POZADINA

tejk_over

КАКО РАСТУ НАШИ ПРОГРАМИ –

ПРЕЗЕНТАЦИЈА ТEJK ОВЕР ПРОЈЕКТА И МОДЕЛА САВЕТА МЛАДИХ

ЕУ ИНФО ЦЕНТАР, УТОРАК 11.04.2016. у 12 часова

Протекле две године Коларчева задужбина била је партнерска органзација на пројекту ТEJК ОВЕР. Током програма имплементиран је модел Савета младих намењен увођењу могућности да се доношење програмских и других одлука у установама и организацијама делегира и на млађе генерације.

У уторак, 11. априла, у ЕУ Инфо центру биће организована промоција овог пројекта са пројекцијом кратког документарног филма и разговором о изазовима који су пратили његову реализацију. О томе како је настала идеја, како је изгледало усвајање модела унутар организације и зашто је толико тешко успоставити овакву врсту међугенерацијског дијалога разговараће запослени на Коларцу, чланови Савета младих и представници неколико установа и организација из Београда.

Циљ овог пројекта био је да се кроз двогодишњи процес едукације, размене и других активности помогне организацијама учесницама да редефинишу своје програме оријентишући их више ка публици млађе генерације. Акценат Коларца био је усмерен на обнављање публике програма класичне музике кроз промоцију инклузивног приступа за младе који би усвајањем нових знања и вештина утицали на редефинисање постојећих програма, организовањем ТEJK ОВЕР догађаја на Коларцу, и јачање снага професионалаца у циљу прилагођавања програмске политике, као и кроз подршку новој генерацији лидера у култури на локалном нивоу. Резултат ових активности је био фестивал ТEJK ОВЕР који је Савет младих организовао на Коларцу у новембру 2016. године.

Пројекат је обухватио студијске посете, радионице, истраживања и анкете, семинаре, организовање фестивала ТEJK ОВЕР, екстерну евалуацију, завршни семинар и оснивање онлајн платформе за потребе промоције и даљег наставка размене искуства и знања. Све ово су и циљеви програма Креативна Европа кроз који је пројекат и подржан.

Више о активностима Савета младих на Коларцу и целокупном пројекту ТEJК ОВЕР можете погледати на Фејсбукстраници Коларац Тejk Овер.

logo latinica                     kolarac logo                          tejk